Stekte nudler i skål

Hva er vel bedre enn sprø grønnsaker og saftig kylling eller biff? Stekte nudler er perfekt til en rask lunsj eller middag. Stekte nudler egner seg også perfekt om du...

Hva er vel bedre enn sprø grønnsaker og saftig kylling eller biff? Stekte nudler er perfekt til en rask lunsj eller middag. Stekte nudler egner seg også perfekt om du har grønnsaksrester du trenger å få brukt opp. Oppskriften er beregnet for 2 personer.

Stekte nudler

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingfileten/biff i strimler. Kutt rødløk, babymais, cayota og rød paprika i strimler. Vårløken kuttes i tykke ringer.
  2. Kok opp vann i en kjele, og tilsett nudlene. Disse skal kun kokes til de løsner fra hverandre, når dette er oppnådd kokes de i ca. 30 sekunder til. Hell vannet av nudlene i et dørslag og skyll nudlene i kaldt vann.
  3. Varm opp wokpannen med 1 ss soyaolje og fres kyllingstrimler i ca. 2 minutter mens du rører i wokpannen. Husk at du må ha høy varme på pannen. Ta kyllingen ut av wokpannen og legg til side.
  4. Rengjør og varm opp wokpannen igjen med 1 ss soyaolje. Fres rødløk og vårløk til aromaen begynner å komme. Tilsett de ferdigkokte nudlene og fres i 30 sekunder. Tilsett så kylling/biff, babymais, cayota, paprika, mørk soyasaus, østerssaus og salt. Wok i ett minutt til. Tilsett sherry og sesamolje og wok i ytterligere 30 sekunder. Nudelretten er klar til servering.

Tips

  • Prøv gjerne å variere med andre grønnsaker du har tilgjengelig.
  • For en vegetarisk versjon, erstatt kylling/biff med tofu eller flere grønnsaker.
  • Stekte nudler kan også toppes med frisk koriander eller sesamfrø for ekstra smak.
Stekte nudler i skål

Flere Oppskrifter

Crispy duck salat

Crispy Duck Salat

Denne crispy duck-salaten kombinerer mørt, sprøstekt andekjøtt med friske grønnsaker, hoisinsaus og en syrlig mangodressing. Resultatet er en rett som balanserer det fyldige og det...

Les mer
Dampet kveite

Dampet kveite

Dampet kveite er et sunt og smakfullt valg til middag, og er spesielt populært blant de som ønsker et lett og delikat måltid. Kveite er...

Les mer
Woket pak choi

Woket pak choi

Pak choi eller bok choy er en typisk asiatisk grønnsak som tilhører kålfamilien og er særlig populær i kinesisk matlagning. Pak choi er rik på...

Les mer
Lammecarré

Lammecarré

Lammecarré er en klassisk og smakfull rett som passer perfekt til høstens kjølige kvelder og vinterens festmåltider. Denne lammecarré-oppskriften gir deg saftige og møre kjøttstykker...

Les mer
Pang Pang Biff

Pang Pang Biff

Lyst på noe smakfullt, raskt og litt annerledes til middag? Da må du prøve vår oppskrift på Pang Pang Biff – en av de mest...

Les mer
Grillet sjøkreps

Grillet sjøkreps

Sjøkreps som matrett er høyt verdsatt for sin delikate milde smak og fine, hvite kjøtt. Sjøkreps kan tilberedes på mange forskjellige måter, og den ideelle...

Les mer