Lammecarré

Lammecarré er en klassisk og smakfull rett som passer perfekt til høstens kjølige kvelder og vinterens festmåltider. Denne lammecarré-oppskriften gir deg saftige og møre kjøttstykker som smelter i munnen. Oppskriften...

Lammecarré er en klassisk og smakfull rett som passer perfekt til høstens kjølige kvelder og vinterens festmåltider. Denne lammecarré-oppskriften gir deg saftige og møre kjøttstykker som smelter i munnen. Oppskriften er beregnet for 2 personer.

Lammecarré

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene til marinaden og mariner lammecarreen i ca 1 time. 
  2. Varm opp en wokpanne med 1ss soyaolje. 
  3. Fres hvitløk og ingefær til det blir gyllent, tilsett ketsjup og la det frese i noen sekunder til. 
  4. Tilsett lammekraft/vann og resten av ingrediensene til sausen, utenom potetmel. Kok i 1 minutt. 
  5. Bland potetmel med 1ss kaldt vann og jevn sausen litt etter litt til den blir passe tykk. Hold sausen ved lav varme. 
  6. Varm en stekepanne med 1ss soysaolje og stek den marinerte lammecareen ved sterk varme i 1 1/2 minutt på hver side. Legg på et lokk og sett stekepannen til side. La kjøttet få hvile i 6 minutter i pannen. 
  7. Varm opp en wokpanne med 1ss soyaolje. Fres hvitløk først, tilsett så hele pak choi,paprika og rødløk. Stekes i 1 minutt. 
  8. Fordel sausen på tallerkenene, og anrett de ferdigstekte lammecarreene mot hverandre i midten av tallerkenen. Plasser grønnsakene på sidene. NYT!

Tips

  • For best resultat, sikter du på en kjernetemperatur på rundt 58-60 °C for medium stekt lammecarré. Bruk gjerne et steketermometer for å få perfekt resultat.
  • Hvis du foretrekker å steke lammecarré i ovn, kan du først brune kjøttet i en panne og deretter ettersteke i ovnen på 180 °C til ønsket kjernetemperatur oppnås.
  • Tilsett gjerne ekstra grønnsaker som asparges, cherrytomater eller små poteter for et fyldigere måltid. Pak choi og paprika gir en frisk og fargerik kontrast til lammecarréens rike smak.
  • Anrett gjerne retten på en stor serveringsfat med grønnsakene på sidene og lammecarréen i midten for en imponerende presentasjon ved middagsbordet.
Lammecarré

Flere Oppskrifter

Crispy duck salat

Crispy Duck Salat

Denne crispy duck-salaten kombinerer mørt, sprøstekt andekjøtt med friske grønnsaker, hoisinsaus og en syrlig mangodressing. Resultatet er en rett som balanserer det fyldige og det...

Les mer
Dampet kveite

Dampet kveite

Dampet kveite er et sunt og smakfullt valg til middag, og er spesielt populært blant de som ønsker et lett og delikat måltid. Kveite er...

Les mer
Woket pak choi

Woket pak choi

Pak choi eller bok choy er en typisk asiatisk grønnsak som tilhører kålfamilien og er særlig populær i kinesisk matlagning. Pak choi er rik på...

Les mer
Lammecarré

Lammecarré

Lammecarré er en klassisk og smakfull rett som passer perfekt til høstens kjølige kvelder og vinterens festmåltider. Denne lammecarré-oppskriften gir deg saftige og møre kjøttstykker...

Les mer
Pang Pang Biff

Pang Pang Biff

Lyst på noe smakfullt, raskt og litt annerledes til middag? Da må du prøve vår oppskrift på Pang Pang Biff – en av de mest...

Les mer
Grillet sjøkreps

Grillet sjøkreps

Sjøkreps som matrett er høyt verdsatt for sin delikate milde smak og fine, hvite kjøtt. Sjøkreps kan tilberedes på mange forskjellige måter, og den ideelle...

Les mer