Fremgangsmåte
- Formvarm ovnen til 210°C varmluft. Ta vårrullene ut av pakken og legg de på en rist med bakepapir. Stek vårrullene på midterste rille i 10-15 minutter. Gjerne snu dem etter halve steketiden. Vårrullene kan tilbredes fra fryst tilstand.
- Finkutt spisskål og skyll denne. Skrell og skjer gulrøttene og agurk i tynne staver, bruk evt en ostehøvel. Kutt paprika i tynne staver. Grovhakk koriander, vårløk og peanøtter. Bland alt sammen i en bolle og skvis over 1 skive lime.
- I et målebeger tilsett 3 gode spiseskjeer peanøttsmør, 1 1/2 spiseskje soyasaus og saften fra 1/2 lime. Tilsett også 3-4 spiseskjeer varmt vann. Rør godt sammen med en skje eller med stavmikser. Du justerer tykkelsen på sausen ved å tilsette mer vann eller peanøttsmør.
- Bland peanøttsausen inn i salaten og topp evt med litt koriander, peanøtter, hakket vårløk og limeskiver. Ta ut vårrullene og legg dem på en tallerken. Hell den sursøte sausen i en skål.
- Da er alt klart for å nytes!
Tips
- Vårrullene kan fint tilberedes i airfryer. 15 minutter ved 160°C dersom de er frosne. For optimal tilberedning fra frossen tilstand, mikrobølg dem på høy effekt i 1 minutt, og deretter 7 minutter på 170°C i airfryer.
- Om du ønsker en mer fyldig salat kan du tilsette eggnudler.
- Prøv gjerne med dine favoritt grønnsaker for å lage din personlige vri på salaten.