Crispy duck salat

Denne crispy duck-salaten kombinerer mørt, sprøstekt andekjøtt med friske grønnsaker, hoisinsaus og en syrlig mangodressing. Resultatet er en rett som balanserer det fyldige og det lette, perfekt både som forrett,...

Denne crispy duck-salaten kombinerer mørt, sprøstekt andekjøtt med friske grønnsaker, hoisinsaus og en syrlig mangodressing. Resultatet er en rett som balanserer det fyldige og det lette, perfekt både som forrett, en lett hovedrett eller som en tapasrett. Oppskriften er beregnet for 2 personer.

I oppskriften har vi brukt vår egen crispy duck, du finner den her og hoisinsaus som du finner her. Salaten er anrettet i vår Lin Skål, som du finner her.

Crispy Duck Salat

Fremgangsmåte

  1. Formvarm ovnen til 220 °C varmluft. Ta av plasten på anden og legg den i en ildfast form. Anden kan tilberedes fra fryst tilstand eller tint (er den tint skal den ha kortere steketid). Stek anden på midterste rille i 10-15 minutter.
  2. Kutt og skyll salaten. Kutt vårløk, agurk, avokado og 1/2 mango i staver.
  3. Mangodressing: tilsett 1/2 mango i en blender/målebeger. Press saft fra 1/2 lime oppi, tilsett 1-3 tsk med Sriracha (juster mengden etter hvor spicy du ønsker), og litt salt og pepper. Bland alt godt sammen i blenderen eller med en stavmikser. Smak til med Sriracha, limesaft, salt og pepper.
  4. Anden kan godt hvile et par minutter etter at du tar den ut av ovnen. Riv kjøttet fra hverandre med to gafler.
  5. Legg salaten i en bolle, legg oppå grønnsakene og anden før du drisler over hoisinsaus og mangodressing. Da er alt klart for å nyte denne fantastisk gode salaten.

Tips

  • Om du ønsker et sprøere skinn på anden kan du smøre den inn med litt olje før du steker den. Vi anbefaler å ikke bruke en ren olivenolje.
  • Om du ønsker en mer fyldig salat kan du tilsette eggnudler.
  • Du kan fint bytte ut anden med kylling om du ønsker det.
  • Prøv gjerne med dine favoritt grønnsaker for å lage din personlige vri på salaten.
Crispy duck salat

Flere Oppskrifter

Crispy duck salat

Crispy Duck Salat

Denne crispy duck-salaten kombinerer mørt, sprøstekt andekjøtt med friske grønnsaker, hoisinsaus og en syrlig mangodressing. Resultatet er en rett som balanserer det fyldige og det...

Les mer
Dampet kveite

Dampet kveite

Dampet kveite er et sunt og smakfullt valg til middag, og er spesielt populært blant de som ønsker et lett og delikat måltid. Kveite er...

Les mer
Woket pak choi

Woket pak choi

Pak choi eller bok choy er en typisk asiatisk grønnsak som tilhører kålfamilien og er særlig populær i kinesisk matlagning. Pak choi er rik på...

Les mer
Lammecarré

Lammecarré

Lammecarré er en klassisk og smakfull rett som passer perfekt til høstens kjølige kvelder og vinterens festmåltider. Denne lammecarré-oppskriften gir deg saftige og møre kjøttstykker...

Les mer
Pang Pang Biff

Pang Pang Biff

Lyst på noe smakfullt, raskt og litt annerledes til middag? Da må du prøve vår oppskrift på Pang Pang Biff – en av de mest...

Les mer
Grillet sjøkreps

Grillet sjøkreps

Sjøkreps som matrett er høyt verdsatt for sin delikate milde smak og fine, hvite kjøtt. Sjøkreps kan tilberedes på mange forskjellige måter, og den ideelle...

Les mer