Stekt ris på tallerken

Stekt ris er uten tvil en av de mest populære rettene i det asiatiske kjøkkenet, og det er ikke uten grunn. Rettens allsidighet og uimotståelige smak gjør det til en...

Stekt ris er uten tvil en av de mest populære rettene i det asiatiske kjøkkenet, og det er ikke uten grunn. Rettens allsidighet og uimotståelige smak gjør det til en favoritt blant matelskere over hele verden. Oppskriften er beregnet for 2 personer.

Stekt ris

Fremgangsmåte

  1. Skjær ytrefileten i små terninger og kutt miniasparges, paprika, aspargesbønner og gulrot i små biter. Vårløken kuttes i tynne ringer.
  2. Varm opp en wokpanne med 1 ss soyaolje og fres kjøttet i 2 minutter mens du rører i wokpannen. Ta kjøttet ut av pannen. Pisk sammen eggene.
  3. Rengjør og varm opp wokpannen på nytt med 1 1/2 ss soyaolje og tilsett eggerøren. Når eggerøren begynner å bli fast, tilsettes ris, salt og pepper (bruk en tresleiv til å løse opp den ferdigkokte risen slik at den ikke blir klumpete). Wok videre i 2 minutter. Hvis risen setter seg fast, tilsett 1 ts olje.
  4. T ilsett alle de ferdigkuttede grønnsakene og kjøttet, og wok i ytterligere 2 minutter. Tilsett soyasaus og østerssaus. Wok til sausen er godt blandet inn. Da er den stekte risen klar til servering.

Tips

  • Bytt ut ytrefilet med kylling, scampi, eller tofu for en vegetarisk versjon.
  • Topp med sesamfrø, frisk koriander, eller et dryss av chiliflak for en ekstra smakfull opplevelse.
  • Stekt ris er ideell for å bruke opp grønnsaksrester og kjøtt fra tidligere måltider, noe som gjør det både økonomisk og miljøvennlig.
Stekt ris på tallerken

Flere Oppskrifter

Crispy duck salat

Crispy Duck Salat

Denne crispy duck-salaten kombinerer mørt, sprøstekt andekjøtt med friske grønnsaker, hoisinsaus og en syrlig mangodressing. Resultatet er en rett som balanserer det fyldige og det...

Les mer
Dampet kveite

Dampet kveite

Dampet kveite er et sunt og smakfullt valg til middag, og er spesielt populært blant de som ønsker et lett og delikat måltid. Kveite er...

Les mer
Woket pak choi

Woket pak choi

Pak choi eller bok choy er en typisk asiatisk grønnsak som tilhører kålfamilien og er særlig populær i kinesisk matlagning. Pak choi er rik på...

Les mer
Lammecarré

Lammecarré

Lammecarré er en klassisk og smakfull rett som passer perfekt til høstens kjølige kvelder og vinterens festmåltider. Denne lammecarré-oppskriften gir deg saftige og møre kjøttstykker...

Les mer
Pang Pang Biff

Pang Pang Biff

Lyst på noe smakfullt, raskt og litt annerledes til middag? Da må du prøve vår oppskrift på Pang Pang Biff – en av de mest...

Les mer
Grillet sjøkreps

Grillet sjøkreps

Sjøkreps som matrett er høyt verdsatt for sin delikate milde smak og fine, hvite kjøtt. Sjøkreps kan tilberedes på mange forskjellige måter, og den ideelle...

Les mer