Fremgangsmåte
- Skjær ytrefileten i små terninger og kutt miniasparges, paprika, aspargesbønner og gulrot i små biter. Vårløken kuttes i tynne ringer.
- Varm opp en wokpanne med 1 ss soyaolje og fres kjøttet i 2 minutter mens du rører i wokpannen. Ta kjøttet ut av pannen. Pisk sammen eggene.
- Rengjør og varm opp wokpannen på nytt med 1 1/2 ss soyaolje og tilsett eggerøren. Når eggerøren begynner å bli fast, tilsettes ris, salt og pepper (bruk en tresleiv til å løse opp den ferdigkokte risen slik at den ikke blir klumpete). Wok videre i 2 minutter. Hvis risen setter seg fast, tilsett 1 ts olje.
- T ilsett alle de ferdigkuttede grønnsakene og kjøttet, og wok i ytterligere 2 minutter. Tilsett soyasaus og østerssaus. Wok til sausen er godt blandet inn. Da er den stekte risen klar til servering.
Tips
- Bytt ut ytrefilet med kylling, scampi, eller tofu for en vegetarisk versjon.
- Topp med sesamfrø, frisk koriander, eller et dryss av chiliflak for en ekstra smakfull opplevelse.
- Stekt ris er ideell for å bruke opp grønnsaksrester og kjøtt fra tidligere måltider, noe som gjør det både økonomisk og miljøvennlig.