Fremgangsmåte
- Skjær oksefilet i strimler på ca 7cm, og kutt grønnsakene i strimler. .
- Varm en stekepanne med 2ss soyaolje, og stek kjøttet ved høy temperatur. Kjøttet skal ikke være gjennomstekt. Legg det så til side på en tallerken.
- Varm opp en wokpanne med 1ss soyaolje til 200 grader, og fres finhakket hvitløk og ingefær sammen med hot bean-saus og hoisin saus i noen sekunder.
-
Tilsett grønnsakene, hvitvin og soyasaus, og fres videre i ca 30 sekunder. Tilsett kyllingkraft, salt og sukker, og la alt koke i ett minutt.
- Bland potetmel med kaldt vann, og jevn sausen til den blir passe tykk.
- Tilsett det stekte oksekjøttet.
- Serveres med kokt jasminris.
Tips
- Ønsker du en vegetarisk versjon? Bytt ut biff med tofu og bruk grønnsakskraft i stedet for kyllingkraft.
- Lag gjerne dobbel porsjon – denne retten er enda bedre dagen etter!
- Hvis du er glad i litt ekstra sting, kan du tilsette litt frisk chili eller chilipaste sammen med ingefæren og hvitløken.