Kylling Gong Bao på serveringstallerken

Kylling Gong Bao er en klassisk kinesisk rett som er kjent for sin intense smak og deilige balanse mellom søtt, salt, surt og sterkt. Denne retten har røtter tilbake til...

Kylling Gong Bao er en klassisk kinesisk rett som er kjent for sin intense smak og deilige balanse mellom søtt, salt, surt og sterkt. Denne retten har røtter tilbake til Sichuan-provinsen i Kina og er oppkalt etter en berømt offiser, Ding Baozhen, som angivelig var en stor fan av denne retten. Oppskriften er beregnet for 2 personer.

Kylling Gong Bao

Fremgangsmåte

  1. Kutt kyllingfileten i tynne skiver. Paprika, løk, asparges og squash kuttes i terninger.
  2. Varm en stekepanne med 1 ss soyaolje, og stek kyllingskivene til de får en lysebrun farge. Kjøttet skal ikke være gjennomstekt. Legg kyllingskivene på en tallerken, og sett til side.
  3. Varm opp en wokpanne til ca. 200 grader med 1 ss soyaolje. Fres hvitløk, ingefær, hot bean-saus og hoisinsaus i 15 sekunder. Tilsett alle grønnsakene, og fortsett å frese i ca. 30 sekunder. Tilsett kyllingskivene sammen med kyllingbuljong, salt, sukker, mørk soyasaus, og kyllingkraft, og la det hele koke i 1 minutt med lokk på. Ta av lokket, og smak på sausen. Hvis det er for lite smak, tilsett mer kyllingbuljong.
  4. Bland potetmel med 0,5 - 1 dl kaldt vann. Sausen jevnes forsiktig med potetmelblandingen til den blir passe tykk. Anrett på en tallerken og strø cashewnøtter over.
  5. Serveres med kokt jasminris.

Tips

  • Tilpass retten ved å legge til flere grønnsaker eller bytte ut kylling med tofu for en vegetarisk versjon.
  • Hot bean-saus kan erstattes med chili paste for en annen type krydder.
  • Server gjerne med friske urter som koriander for ekstra smak.
Kylling Gong Bao på serveringstallerken

Flere Oppskrifter

Crispy duck salat

Crispy Duck Salat

Denne crispy duck-salaten kombinerer mørt, sprøstekt andekjøtt med friske grønnsaker, hoisinsaus og en syrlig mangodressing. Resultatet er en rett som balanserer det fyldige og det...

Les mer
Dampet kveite

Dampet kveite

Dampet kveite er et sunt og smakfullt valg til middag, og er spesielt populært blant de som ønsker et lett og delikat måltid. Kveite er...

Les mer
Woket pak choi

Woket pak choi

Pak choi eller bok choy er en typisk asiatisk grønnsak som tilhører kålfamilien og er særlig populær i kinesisk matlagning. Pak choi er rik på...

Les mer
Lammecarré

Lammecarré

Lammecarré er en klassisk og smakfull rett som passer perfekt til høstens kjølige kvelder og vinterens festmåltider. Denne lammecarré-oppskriften gir deg saftige og møre kjøttstykker...

Les mer
Pang Pang Biff

Pang Pang Biff

Lyst på noe smakfullt, raskt og litt annerledes til middag? Da må du prøve vår oppskrift på Pang Pang Biff – en av de mest...

Les mer
Grillet sjøkreps

Grillet sjøkreps

Sjøkreps som matrett er høyt verdsatt for sin delikate milde smak og fine, hvite kjøtt. Sjøkreps kan tilberedes på mange forskjellige måter, og den ideelle...

Les mer