Fremgangsmåte
- Kutt kyllingfileten i tynne skiver. Paprika, løk, asparges og squash kuttes i terninger.
- Varm en stekepanne med 1 ss soyaolje, og stek kyllingskivene til de får en lysebrun farge. Kjøttet skal ikke være gjennomstekt. Legg kyllingskivene på en tallerken, og sett til side.
- Varm opp en wokpanne til ca. 200 grader med 1 ss soyaolje. Fres hvitløk, ingefær, hot bean-saus og hoisinsaus i 15 sekunder. Tilsett alle grønnsakene, og fortsett å frese i ca. 30 sekunder. Tilsett kyllingskivene sammen med kyllingbuljong, salt, sukker, mørk soyasaus, og kyllingkraft, og la det hele koke i 1 minutt med lokk på. Ta av lokket, og smak på sausen. Hvis det er for lite smak, tilsett mer kyllingbuljong.
- Bland potetmel med 0,5 - 1 dl kaldt vann. Sausen jevnes forsiktig med potetmelblandingen til den blir passe tykk. Anrett på en tallerken og strø cashewnøtter over.
- Serveres med kokt jasminris.
Tips
- Tilpass retten ved å legge til flere grønnsaker eller bytte ut kylling med tofu for en vegetarisk versjon.
- Hot bean-saus kan erstattes med chili paste for en annen type krydder.
- Server gjerne med friske urter som koriander for ekstra smak.