Grillet sjøkreps

Sjøkreps som matrett er høyt verdsatt for sin delikate milde smak og fine, hvite kjøtt. Sjøkreps kan tilberedes på mange forskjellige måter, og den ideelle tilberedningsmetoden varierer avhengig av personlige...

Sjøkreps som matrett er høyt verdsatt for sin delikate milde smak og fine, hvite kjøtt. Sjøkreps kan tilberedes på mange forskjellige måter, og den ideelle tilberedningsmetoden varierer avhengig av personlige preferanser og anledning. Oppskriften er beregnet for 2 personer.

Grillet sjøkreps

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk, sitrongress, koriander og fersk chili. Tilsett limesaft, soyaolje og østerssaus. Bland ingrediensene godt sammen.
  2. Del sjøkrepsene i to og fjern paven. Legg de halve sjøkrepsene med kjøttsiden opp på en bakeplate og pensle de godt med marinaden.
  3. Grill sjøkrepsen i ovnen med grillelement på ca. 250 grader i 2,5-3 minutter. Pass hele tiden på at de ikke blir svidd. Vil du grille sjøkrepsene, legger du dem på grillen i 2,5-3 minutter på direkte varme. Du kan evt. også legge de på aluminiumsfolie om du har store riller på grillen.
  4. Serveres med en gang.

Tips

  • Sjøkreps bør tilberedes og nytes samme dag for best smak og tekstur.
  • Server gjerne med en frisk salat, ris eller grillede grønnsaker for et komplett måltid.
  • Prøv ulike urter og krydder i marinaden for å finne din favorittkombinasjon.
Grillet sjøkreps

Flere Oppskrifter

Wontons anrettet i bolle

Wonton dumplings med scampi

Wontons er perfekt når du vil ha en rask og smakfull middag med asiatiske vibber. De passer også like godt til en lett forrett eller...

Les mer
Sprø vårruller med asiatisk salat

Sprø vårruller med asiatisk salat

Sprø vårruller med asiatisk salat er en frisk og smakfull rett som kombinerer knasende spør vårruller fylt med kylling og and, fargerike grønnsaker og deilige...

Les mer
Crispy duck salat

Crispy Duck Salat

Denne crispy duck-salaten kombinerer mørt, sprøstekt andekjøtt med friske grønnsaker, hoisinsaus og en syrlig mangodressing. Resultatet er en rett som balanserer det fyldige og det...

Les mer
Dampet kveite

Dampet kveite

Dampet kveite er et sunt og smakfullt valg til middag, og er spesielt populært blant de som ønsker et lett og delikat måltid. Kveite er...

Les mer
Woket pak choi

Woket pak choi

Pak choi eller bok choy er en typisk asiatisk grønnsak som tilhører kålfamilien og er særlig populær i kinesisk matlagning. Pak choi er rik på...

Les mer
Lammecarré

Lammecarré

Lammecarré er en klassisk og smakfull rett som passer perfekt til høstens kjølige kvelder og vinterens festmåltider. Denne lammecarré-oppskriften gir deg saftige og møre kjøttstykker...

Les mer