Tilberedning

Crispy Duck Meal kit:

Oppvarming av and:

Anden kan tlberedes både fra fryst og tint tillstand. Tilbereder du anden fra fryst tilstand steker du den i 15-17 minutter.

Ta anden ut av emballasjen og legg den i en ildfast form.

  • Airfryer: 10 minutter på 200 grader (anbefales at anden er tint om du bruker AirFryer)
  • Ovn: Varmluft, 220 grader i 10-15 minutter, midterste rille (viktig at ovnen er forvarmet, og at anden ikke settes inn i en kald ovn). Du kan også bruke over- og undervarme, men vi anbefaler varmluft for et sprøere resultat.

Pannekaker:

For det beste resultatet anbefaler vi å beholde emballasjen på når pannekakene varmes (gjelder også ved damping). NB: mellom pannekakene ligger det et oljepapir for å forhindre at pannekakene klistrer seg i hverandre. Dette må ikke spises. 

  • Mikro: 10–15 sekunder på høy effekt. Du skal kjenne at pannenkakene har blitt varme.
  • Damping: Ca. 1 minutt etter at vannet har begynt å koke. Pass på at pannenkakene ikke er nedi vannet.

Servering:

Anden trenger ikke hvile. Riv andekjøttet fra hverandre med hjelp av to gafler. Legg til ønsket utvalg av grønnsaker f.eks strimler av: agurk, vårløk, mango, gulrot eller avokado. Hell den medfølgende hoisinsausen i en skål og alt er klart for servering. 

Dim Sum stekes:

MoneybagsVårruller, Proprice ScampiWagyu Dumplings og Char Siu Venison

Dumplingsene er fritert eller stekt før de fryses, og kan enten varmes i airfryer eller stekes i ovn. De kan tines i kjøleskap før tilberedning eller tilberedes fra fryst tilstand.

Airfryer: 15 minutter ved 160°C dersom de er frosne. For optimal tilberedning fra frossen tilstand, mikrobølg dem på høy effekt i 1 minutt, og deretter 7 minutter ved 170°C i airfryer. Er de tint stek dem i 7 minutter ved 170°C.

Ovn: På rist med varmluft ved 170°C i 8 minutter dersom de er tint i kjøleskapet. Er de fryst, ca.15 minutter. Steke tiden vil variere noe fra ovn til ovn. De er ferdig når de har blitt spør og crispy på uttsiden. Vi anbefaler deg å snu dim sumen halveie i steketiden for en jevnere sprøhet. 

Tips fra oss: skal du tilberede matkasse for 2 med crispy duck og moneybags, kan du steke anden og moneybagsene samtidig på 200°C varmluft i 15 minutter midterste rille fra fryst tilstand på and og moneybags. Etter 7 minutter snur du moneybagsene. 

Dim Sum dampes:

Truffle Ha Gao, Vegetable Dumplings Vegan, Siu Mai Mala

Dumplingsene skal tilberedes fra fryst tilstand. Du kan bruke en bambusdamper eller en damprist. Det er viktig å sørge for at vannet koker ordentlig før du begynner dampingen for å oppnå best mulig resultat.

  1. Bruk en tykkbunnet kjele med lokk og fyll den med vann til det akkurat når opp til bunnen av bambuskurven eller dampristen (dumplingsene må ikke komme i kontakt med vannet). Alternativt kan du bruke en dyp stekepanne med høye kanter. La vannet koke opp før du begynner å dampe.
  2. Legg dumplingsene i bambuskurv eller damprist. Unngå at dumplingsene berører hverandre for å få en mest mulig jevn damping. 
  3. Plasser bambuskurven/dampristen i kjelen/stekepannen og legg på lokket.
  4. La dumplingsene dampe i 11 minutter.
  5. Dumplingsene er ferdige når de er faste og mer gjennomsiktige i deigen. Serveres med en gang.

 

Wontons & Jiaozi:

Tilberedes fra fryst tilstand.

Koke: 8-9 minutter (eller til de begynner å flyte). Løft forsiktig wontonsene/dumplingsene ut av kjelen når de er ferdig og legg i en serveringsskål, hell wontondressingen over wontonsene og vend de forsiktig inn i dressingen, gjenta med black bean dressingen for dumplingsene. Topp med koriander eller vårløk for litt ekstra farge. 

Stekes: Dette gjelder kun for Jiaozi dumplingsene. I en non stick pan putt oppi Jiaozi, hell oppi ca.1,5 dl vann og 2 spiseskjeer olje. Legg på lokk og la de damp-stekes i 11 minutter, vannet skal dampes bort. Resultatet er myke jiaozi med en perfekt sprø og crunchy underside. Se enkel tilberedningsvideo her.

Curry:

Stikk et par små hull med en gaffel i plastlokket. Varm curryene i 8-10 minutter i mikroen på høyeffekt. Når den er klar kan du helle curryen og risen over i hver sine boller og de er klare for servering. 

 

 

© Mystore.no