Tilberedning
Crispy Duck Meal kit:
Oppvarming av and:
Anden kan tlberedes både fra fryst og tint tillstand. Tilbereder du anden fra fryst tilstand steker du den i 15-17 minutter.
Ta anden ut av emballasjen og legg den i en ildfast form.
- Airfryer: 10 minutter på 200 grader (anbefales at anden er tint om du bruker AirFryer)
- Ovn: Varmluft, 220 grader i 10-15 minutter, midterste rille (viktig at ovnen er forvarmet, og at anden ikke settes inn i en kald ovn). Du kan også bruke over- og undervarme, men vi anbefaler varmluft for et sprøere resultat.
Pannekaker:
For det beste resultatet anbefaler vi å beholde emballasjen på når pannekakene varmes (gjelder også ved damping). NB: mellom pannekakene ligger det et oljepapir for å forhindre at pannekakene klistrer seg i hverandre. Dette må ikke spises.
- Mikro: 10–15 sekunder på høy effekt. Du skal kjenne at pannenkakene har blitt varme.
- Damping: Ca. 1 minutt etter at vannet har begynt å koke. Pass på at pannenkakene ikke er nedi vannet.
Servering:
Anden trenger ikke hvile. Riv andekjøttet fra hverandre med hjelp av to gafler. Legg til ønsket utvalg av grønnsaker f.eks strimler av: agurk, vårløk, mango, gulrot eller avokado. Hell den medfølgende hoisinsausen i en skål og alt er klart for servering.
Dim Sum stekes:
Moneybags, Vårruller, Proprice Scampi, Wagyu Dumplings og Char Siu Venison
Dumplingsene er fritert eller stekt før de fryses, og kan enten varmes i airfryer eller stekes i ovn. De kan tines i kjøleskap før tilberedning eller tilberedes fra fryst tilstand.
Airfryer: 15 minutter ved 160°C dersom de er frosne. For optimal tilberedning fra frossen tilstand, mikrobølg dem på høy effekt i 1 minutt, og deretter 7 minutter ved 170°C i airfryer. Er de tint stek dem i 7 minutter ved 170°C.
Ovn: På rist med varmluft ved 170°C i 8 minutter dersom de er tint i kjøleskapet. Er de fryst, ca.15 minutter. Steke tiden vil variere noe fra ovn til ovn. De er ferdig når de har blitt spør og crispy på uttsiden. Vi anbefaler deg å snu dim sumen halveie i steketiden for en jevnere sprøhet.
Tips fra oss: skal du tilberede matkasse for 2 med crispy duck og moneybags, kan du steke anden og moneybagsene samtidig på 200°C varmluft i 15 minutter midterste rille fra fryst tilstand på and og moneybags. Etter 7 minutter snur du moneybagsene.
Dim Sum dampes:
Truffle Ha Gao, Vegetable Dumplings Vegan, Siu Mai Mala
Dumplingsene skal tilberedes fra fryst tilstand. Du kan bruke en bambusdamper eller en damprist. Det er viktig å sørge for at vannet koker ordentlig før du begynner dampingen for å oppnå best mulig resultat.
- Bruk en tykkbunnet kjele med lokk og fyll den med vann til det akkurat når opp til bunnen av bambuskurven eller dampristen (dumplingsene må ikke komme i kontakt med vannet). Alternativt kan du bruke en dyp stekepanne med høye kanter. La vannet koke opp før du begynner å dampe.
- Legg dumplingsene i bambuskurv eller damprist. Unngå at dumplingsene berører hverandre for å få en mest mulig jevn damping.
- Plasser bambuskurven/dampristen i kjelen/stekepannen og legg på lokket.
- La dumplingsene dampe i 11 minutter.
- Dumplingsene er ferdige når de er faste og mer gjennomsiktige i deigen. Serveres med en gang.
Wontons & Jiaozi:
Tilberedes fra fryst tilstand.
Koke: 8-9 minutter (eller til de begynner å flyte). Løft forsiktig wontonsene/dumplingsene ut av kjelen når de er ferdig og legg i en serveringsskål, hell wontondressingen over wontonsene og vend de forsiktig inn i dressingen, gjenta med black bean dressingen for dumplingsene. Topp med koriander eller vårløk for litt ekstra farge.
Stekes: Dette gjelder kun for Jiaozi dumplingsene. I en non stick pan putt oppi Jiaozi, hell oppi ca.1,5 dl vann og 2 spiseskjeer olje. Legg på lokk og la de damp-stekes i 11 minutter, vannet skal dampes bort. Resultatet er myke jiaozi med en perfekt sprø og crunchy underside. Se enkel tilberedningsvideo her.
Curry:
Stikk et par små hull med en gaffel i plastlokket. Varm curryene i 8-10 minutter i mikroen på høyeffekt. Når den er klar kan du helle curryen og risen over i hver sine boller og de er klare for servering.