Stekte Nudler
Hva er vel bedre enn sprø grønnsaker og saftig kylling eller biff? Stekte nudler er perfekt til en rask lunsj eller middag. Stekte nudler egner seg også perfekt om du har grønnsaksrester du trenger å få brukt opp, da retten er så allsidig og passer utmerket med det meste. Denne oppskriften er beregnet for 2 personer.
Til denne oppskriften trenger du følgende:
150 g kyllinfilet/biff
1/2 rødløk
4 babymais
100 g cayota (kan sløyfes)
1 liten rød paprika
4 vårløk
180 g eggnudler
2 ss soyaolje
1 ts mørk soyasaus
1 ss østersaus
1 ss sherry (kan sløyfes)
1 ts sesamolje
1/2 ts salt
Fremgangsmåte:
-
Skjær kyllingfileten/biff i strimler. Kutt rødløk, babymais, cayota og rød paprika i strimler. Vårløken kuttes i tykke ringer.
-
Kok opp vann i en kjele, og tilsett nudlene. Disse skal kun kokes til de løsner fra hverandre, når dette er oppnådd kokes de i ca. 30 sekunder til. Hell vannet av nudlene i et dørslag og skyll nudlene i kaldt vann.
-
Varm opp wokpannen med 1 ss soyaolje og fres kyllingstrimler i ca. 2 minutter mens du rører i wokpannen. Husk at du må ha høy varme på pannen. Ta kyllingen ut av wokpannen og legg til side.
-
Rengjør og varm opp wokpannen igjen med 1 ss soyaolje. Fres rødløk og vårløk til aromaen begynner å komme. Tilsett de ferdigkokte nudlene og fres i 30 sekunder. Tilsett så kylling/biff, babymais, cayota, paprika, mørk soyasaus, østerssaus og salt. Wok i ett minutt til. Tilsett sherry og sesamolje og wok i ytterligere 30 sekunder. Nudelretten er klar til servering.
Tips:
-
Prøv gjerne å variere med andre grønnsaker du har tilgjengelig.
-
For en vegetarisk versjon, erstatt kylling/biff med tofu eller flere grønnsaker.
-
Stekte nudler kan også toppes med frisk koriander eller sesamfrø for ekstra smak.
Prøv denne deilige oppskriften på stekte nudler i dag og nyt en smakfull og rask middag!
Har du rester av ris eller foretrekker ris fremfor nudler, da bør du sjekke ut vår oppskrift på stekt ris her.