Stekt ris

23/04/2024 /
1077

Stekt ris er uten tvil en av de mest populære rettene i det asiatiske kjøkkenet, og det er ikke uten grunn. Dets allsidighet og uimotståelige smak gjør det til en favoritt blant matelskere over hele verden. Med utallige variasjoner å velge mellom, fra biff til kylling til scampi, eller til og med en kombinasjon av alle tre, samt et bredt utvalg av grønnsaker, er stekt ris en rett som kan tilpasses enhver smak og preferanse. Stekt ris er også perfekte rester til dagen etter eller å ta med i matpakken.

 

Stekt ris er det ideelle valget for en rask og enkel middag når tiden er knapp og sulten stor. Ved å bruke opp grønnsaksrester eller rester av kjøtt fra tidligere måltider, kan du skape en ny og spennende rett på null komma niks. Noe som gjør stekt ris både økonomisk og miljøvennlig.

I tillegg til sin allsidighet og brukervennlighet, er stekt ris også en flott måte å eksperimentere med smaker og teksturer på. Du kan legge til ulike krydder, sauser og urter for å gi retten et personlig preg.

Denne oppskriften er beregnet for 2 personer. Du står så klart fritt til å bruke hvilke grønnsaker og kjøtt du måtte ønske.

Ingredienser:

  • 150 g yttrefilet av okse

  • 10 miniasparges (kan også bruke vanlige) 

  • 1 røs paprika

  • 10 aspargesbønner

  • 1 liten gulrot

  • 3-4 vårløk

  • 3 egg

  • 600 g kokt ris (bør være litt fast og tørr, da er den lettere å steke)

  • 2/3 ts salt

  • 1/4 ts kvernet pepper

  • 2 ts soyasaus

  • 2 1/2 ss soyaolje

  • 1 1/2 ss østerssaus 

 

Fremgangsmåte:

  1. Skjær ytrefileten i små terninger og kutt miniasparges, paprika, aspargesbønner og gulrot i små biter. Vårløken kuttes i tynne ringer.

  2. Varm opp en wokpanne med 1 ss soyaolje og fres kjøttet i 2 minutter mens du rører i wokpannen. Ta kjøttet ut av pannen. Pisk sammen eggene.

  3. Rengjør og varm opp wokpannen på nytt med 1 1/2 ss soyaolje og tilsett eggerøren. Når eggerøren begynner å bli fast, tilsettes ris, salt og pepper (bruk en tresleiv til å løse opp den ferdigkokte risen slik at den ikke blir klumpete). Wok videre i 2 minutter. Hvis risen setter seg fast, tilsett 1 ts olje.

  4. Tilsett alle de ferdigkuttede grønnsakene og kjøttet, og wok i ytterligere 2 minutter. Tilsett soyasaus og østerssaus. Wok til sausen er godt blandet inn. Da er den stekte risen klar til servering.

Tips:

  • Variasjon: Bytt ut ytrefilet med kylling, scampi, eller tofu for en vegetarisk versjon.

  • Ekstra smak: Topp med sesamfrø, frisk koriander, eller et dryss av chiliflak for en ekstra smakfull opplevelse.

  • Perfekte rester: Stekt ris er ideell for å bruke opp grønnsaksrester og kjøtt fra tidligere måltider, noe som gjør det både økonomisk og miljøvennlig.

Om du liker stekt ris anbefaler vi deg å sjekke ut vår oppskrift på stekte nudler også. Du finner den her.

Gjør middagen enkel og smakfull med denne oppskriften på stekt ris! Prøv den i dag og nyt en herlig kombinasjon av smaker og teksturer.

 

 

© Mystore.no